Cumhuriyet Ortaokulu

WEB https://afsincumhuriyetoo.meb.k12.tr
Adres : Afşinbey Mah. Dedekorkut Cad. No 97 Afşin
VİZYON : Gelecekte olmak istenen yerin ve bu yere gidişin yol haritasıdır. Vizyon cümlesi, organizasyonun ulaşmak istediği en uç nokta ve durumu, ilerlenecek yönü gösterir.
MİSYON : Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil :
Isınma : doğalgaz
Servis :
Ulaşım : Okulumuz şehir içi dolmuş güzergahında bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : Afşin ilçesi 82 bin nüfusa ve 1230 rakıma sahip Kahramanmaraş´a bağlı bir ilçedir.İstanbul,Ankara,İzmir ve Antalya gibi şehirlere direk otobüs seferleri vardır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE :130 KM İÇE MERKEZİNE UZAKLIK: 0 KM
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : FUTBOL, VOLEYBOL, MASA TENİSİ
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK
Proje Çalışmaları : Kahramanmaraş Değerler Eğitimi (KADEP), Başarıyı Okulla Yakala (BOYAP), BESLENME DOSTU OKUL, BEYAZ BAYRAK